Dievčenské stretko Gipsy Teenagerky mohlo zažiť opäť po roku krásu prírodu. Tentokrát k tomu pridali aj objavovanie vnútornej krásy ženy.

Dievčatá sa na letnú chatu tešili už niekoľko mesiacov. Téma celého pobytu sa niesla v duchu "Milovaná a krásna", teda dievčatá mohli zažiť, aké je to byť a cítiť sa milovanou a krásnou. Prvý deň, po príchode na chatu, dievčatá spoznávali okolie chaty, učili sa pripravovať rôzne zdravé sladkosti. Počas večerného programu si pozreli romantický film.

Druhý deň sa niesol témou pohyb a tvorivosť. Doobeda sa dievčatá vybrali na kúpalisko, kde si užili plávanie a skákanie do vody a niektoré sa dokonca aj naučili samé plávať. Poobede dievčatá absolvovali prednášku o zdravom životnom štýle, vyrábali masky na tvár, mydlá z rôznych prírodných materiálov a náramky z korálok. Večer si dievčatá opiekli na ohni špekáčky a prešli sa po tme lesom, kde si mohli vyskúšať svoju odvahu.

Tretí deň bola témou ,,krása okolo nás, ale aj vonkajšia krása dievčat. Doobedný program tvorili rôzne pohybové a zážitkové aktivity, kde sa učili podávať prvú pomoc, spoznávať prírodu a krásy v nej. Poobede zabral čas prípravou na slávnostnú večeru, kde mali prísť ako krásne upravené slečny. Dievčatá absolvovali rôzne workshopy - zdravoveda, styling, úprava účesu, čistenie pleti, úprava nechtov, ktoré si náramne užívali. Po večeri nasledovalo fotenie vo vnútri fotorámiku. Na záver dňa mali dievčatá tanečný workshop a po ňom voľnú tanečnú zábavu.

Posledný deň sa dievčatá zúčastnili školy hudby. Osviežili si akordy a pripomenuli mládežnícke rómske piesne. Posledná aktivita bola zameraná na upevnenie vzájomných priateľstiev. Náš duchovný sprievodca, otec Peter, nám počas príhovorov vo svätej omši odkrýval tajomstvá biblických príkladov žien.

Izabela Ficeriová

Táto aktivita sa uskutočnila vďaka finančnej podpore Nadácie SPP a Nadácie U.S. Steel.