Zločinci, detektívovia, odoberanie odtlačkou prstov, lúštenie tajného písma a ďalšie iné dobrodružstvá čakali začiatkom júla na šesťdesiatku detí z košického sídliska Luník IX.

Organizácia Lačhipen (Dobro) je tajná organizácia agentov s bohatou a tajomnou históriou, ktorá sa riadi nasledujúcim hodnotami: múdrosť, odvaha, spolupráca, pravda, odpustenie. Organizácia bola rokmi na vzostupe a teraz sa jej nedarí. Preto sa rozhodla prísť na Luník IX, požiadať o pomoc a prijať medzi seba nových agentov nováčikov. Avšak nie vždy ide všetko ľahko.

Aj tentokrát vstup do organizácie mal svoje úskalia. Baro (tajný agent slúžiaci na strane zla) ukradol kufrík s tajnými informáciami naši agentov nováčikov. Agentov preto hneď čakala prvá misia: „Nájsť Bara a vziať si kufrík späť.“ Každý deň ich čakal výcvik. Cvičili sa v čítaní odtlačkov prstov, v mlčanlivosti, vzájomnej dôvere, v špionáži, v obratnosti. Svoje svalstvo posilňovali špecializovanými tréningami a svoj najvzácnejší sval – srdce posilňovali vďaka sv. omši.

Baro počas týždňa za sebou nechával množstvo stôp, agenti sa stretli so zakladateľkou organizácie Lačhipen, ktorá im pomohla odhaliť ako Baro vyzeral. Vďaka jej pomoci sa Bara podarilo vypátrať a získať kufrík späť. Baro požiadal o odpustenie zakladateľku Angelinu. Ona mu odpustila a prijala Bara opäť do organizácie Lačhipen. V závere týždňa sa z agentov nováčikov stali agenti majstri, a tak je v tomto svete o pár agentov, ktorí túžia robiť dobro v skrytosti, viac.

Mladých agentov školila tridsiatka skúsenejších kolegov pochádzajúcich primo z Luníka, Košíc a celého Slovenska.

agentka Erika Karčová

Táto aktivita sa uskutočnila vďaka finančnej podpore Nadácie U.S.Steel.

Nezabudnite si pozrieť všetky dni pri prezeraní fotiek :-)